bannerprutstoperaf 1920x-500  72dpi
LaarneWetterenWichelen voor banner
titel missinglinkggz voor slider

 

 

Psychologische dienstverlening

Inwoners van de gemeenste Laarne, Wetteren en Wichelen kunnen terecht voor laagdrempelige en toegankelijke psychologische hulp op afspraak. Personen vanaf 18 jaar met milde tot matige psychische klachten kunnen zich aanmelden voor een kortdurend psychologisch aanbod. Heeft u soms last van overspannenheid, stress, sombere gevoelens, slaapproblemen, relatieproblemen, …


Hoe aanmelden?

Via telefoon: Op het nummer 0499 90 49 47 komt u rechtsreeks terecht bij de eerstelijnspsycholoog, Karolien Van den Broeck. Via e-mail: missinglinkGGZ@cgg.dedriestromen.b met vermelding van uw naam en telefoonnummer. Via het online webformulier. .

Eerstelijnspsycholoog

Een eerstelijnspsycholoog behandelt veel voorkomende klachten die mensen uit balans brengen. Heeft u hier soms last van?

Stress, overspannenheid, burn-out, Slaapproblemen, Sombere gevoelens, Relationele problemen, …

Een eerstelijnspsycholoog helpt om meer inzicht te krijgen in het verband tussen je klachten, je persoonlijkheid en wat er gebeurt in jouw omgeving. Op die manier begrijp je beter wat je kan doen om te herstellen. Het doel is uiteindelijk om tot een verandering te komen.

Aanbod

De eerstelijnspsycholoog werkt kortdurend en krachtgericht met de nadruk op ‘het gezonde deel’ van de patiënt. Dit om de zelfredzaamheid van de patiënt te verhogen in zijn dagelijks functioneren. De eerstelijnspsycholoog is een klinisch psycholoog die geschoold is in kortdurende psychologische interventies binnen de generalistische psychologische zorg. Soms is het mogelijk dat de psycholoog aangeeft dat de cliënt beter geholpen zou worden door een andere hulpverleners of dat er nood is aan gespecialiseerde hulpverlening. In overleg met de patiënt en de huisarts wordt dan gezocht naar een geschikte verwijzing

 

Praktisch

De gesprekken vinden plaats binnen het Sociaal Huis van de gemeenten Laarne, Wetteren en Wichelen. Een standaardgesprek duurt 50 min en kost 11 euro, 4 euro of nul euro afhankelijk van het inkomen van de cliënt. Gemiddeld zijn 3 tot 5 gesprekken voldoende om op eigen kracht het evenwicht terug te vinden en te behouden.

Dossier en Beroepsgeheim

Gesprekken met de psycholoog vallen onder het beroepsgeheim. Aangezien de psycholoog u maar kort opvolgd, is het nuttig om te overleggen met uw huisarts of andere betrokken hulpverleners zodat we u zo goed mogelijk kunnen helpen. We doen dit niet zonder uw toestemming.

Heeft U nog vragen of is er iets niet duidelijk? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

Mssing Link GGZ, Eerstelijnspsycholoog